Hoe onderhoud je jouw kunstgras nu eigenlijk goed in de winter? Onze kunstgras experts geven je graag enkele tips om je kunstgras goed te onderhouden tijdens de winter.
Wat als er sneeuw op mijn kunstgras terecht komt?
De meest voorkomende vraag die wij ontvangen is wat er moet gebeuren als er sneeuw op het kunstgras terecht komt. Eigenlijk is het antwoord heel simpel, niets. Kunstgras is bestand tegen sneeuw en ijzel, en ondervind hier dan ook geen schade van. Natuurlijk zijn er wel enkele zaken die je moet en zeker niet moet doen als je de sneeuw toch wil verwijderen. Eerst en vooral laat de sneeuw altijd op een natuurlijk manier smelten zo beschadig je jouw kunstgras niet. Als je een laag sneeuw wil opruimen dan doe je dit best met een plastieken sneeuwschop of met een borstel.
Er ligt een laag ijs op mijn kunstgras wat nu?
In principe kan je net zoals hierboven gewoon niets doen. Als er een ijslaag op je kunstgras ligt, ga dan zeker niet het ijs er proberen van harken of scheppen. Het ijs zit namelijk bevroren op het kunstgras. Als je dan toch gaat harken of scheppen dan kan je jouw kustgras beschadigen. Daarnaast is het niet aan te raden om (vaak) zout op je kunstgras te strooien om de sneeuw- en ijslaag te laten smelten. Dit kan hierna in het kunstgras blijven liggen en de doorlaatbaarheid van je kunstgras verminderen.
Herfst en winter met kunstgras
Vanaf de herfst zal je meer bladeren en takjes hebben die op jouw kunstgras terecht komen. Deze kan je simpel verwijderen met een hark, bladblazer of een borstel. Als het stof of de blaadjes kleiner zijn kan je er ook altijd voor kiezen om je kunstgras te stofzuigen. Het is ook aan te raden om je kunstgras af en toe eens te kammen zodat de haartjes mooi rechtop blijven staan.